dinsdag 21 mei 2024

Omgaan met stijgende cacao kosten: 3 tips voor ambachtelijke chocolademakers om kosten te verlagen

Bijgewerkt: dinsdag 21 mei 2024

In de afgelopen maanden heeft de chocoladebranche een ongekende stijging in de cacaoprijs meegemaakt, wat geleid heeft tot gemengde reacties van de klanten van Lareka. Hoewel sommigen van hen ervoor hebben gekozen om projecten en investeringen stop te zetten, gaan anderen snel verder, met behulp van Lareka's technologie, om kosten te verlagen en daarmee de continuïteit van hun bedrijven te borgen.

Centraal in het aanbod van Lareka staat de BTB25 verpakkingsmachine, een veelzijdige oplossing die is ontworpen om chocoladeproducten van elke grootte efficiënt te verpakken. Niet alleen stroomlijnt de BTB25 productieprocessen, deze machine biedt ook een mogelijkheid tot aanzienlijke kostenbesparing.

Voor chocoladeproducenten die worstelen met loonkosten voor het handmatig inpakken van hun creaties is de BTB25 een baken van efficiëntie, die potentiële besparingen biedt tot 50 eurocent per verpakt product. Door het verpakkingsproces te automatiseren, kunnen ambachtelijke chocolademakers hun beschikbare aandacht en tijd weer richten op plekken waar dit harder nodig is, zodat de levensvatbaarheid van hun bedrijf wordt gegarandeerd in deze onzekere economische tijden.

Bovendien kunnen de machines van Lareka een overgang in verpakkingsmaterialen mogelijk maken, wat resulteert in een significante verlaging van de kosten van verpakkingsmaterialen. Het met de hand verpakken gaat van oudsher gepaard met het gebruik van dure, vooraf geproduceerde verpakkingen. Deze kant-en-klare verpakkingen zijn gemakkelijk bij het handmatig verpakken, maar vaak ook zeer prijzig. Als chocoladeproducenten echter overstappen op de BTB25, met zijn gebruik van een binnenlaag van rol en buitenlaag van karton of papier wikkel, kunnen ze de kosten van verpakkingsmateriaal verlagen met 10 tot, in sommige extremere gevallen, wel 60 eurocent per reep!

We horen en zien dat er behoefte is aan flexibiliteit in verpakkingsoplossingen om verschillende gewichten chocolade te kunnen verpakken. Daarom hebben we aan deze vraag voldaan met de BTB25. Chocolademakers die hun productassortiment en aantal verschillende gewichten willen uitbreiden als reactie op de kostendruk, kunnen nu kiezen voor modificaties waarmee de BTB25 repen van verschillende gewicht kan verpakken. Een van de meest recente BTB25 die we gebouwd hebben kan repen tussen de 100 en 60 gram verpakken. Alle repen worden geproduceerd in dezelfde mal, en verpakt zonder dat de BTB25 hiervoor hoeft te worden aangepast. Dankzij deze flexibiliteit kunnen ambachtelijke chocolademakers hun productportfolio optimaliseren, terwijl ze een concurrerende prijsstelling kunnen aanhouden.

We blijven ambachtelijke chocolademakers ondersteunen, door ze oplossingen aan te bieden waarmee ze de stijgende cacaoprijzen het hoofd kunnen bieden. Van efficiënte verpakkingsmachines tot aanpasbare modificaties – Lareka geeft chocolatiers de mogelijkheid om kwaliteit, betaalbaarheid en veerkracht te bewaren in economisch onzekere tijden.

Wilt u meer weten over hoe een chocolade verpakkingsmachine uw kosten kan verlagen, of heeft u al een verpakkingsmachine van Lareka en wilt u deze aanpassen zodat er producten van verschillend gewicht mee kunnen worden verpakt? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen!