Harmen Streng

Productiemanager

4 jaar in dienst

Mijn rol binnen Lareka is om samen met het Lareka team de projecten binnen de tijd, budget en kwaliteit te realiseren. Alles uit de kast halen, is het motto. Ik organiseer, plan en probeer  collega’s zoveel mogelijk het werk te laten doen waarbij ze het best tot hun recht komen.”

Trots
“Op het gebied van inkoop hebben we een grote stap voorwaarts gezet. Door het ERP-systeem anders in te richten hebben we de inkooptijd met een kwart verkort. Naast FAT en SAT hebben we een nieuwe kwaliteitsnorm geïntroduceerd: de LAT, Lareka Acceptance Test.”

Leuk
“In Valkenswaard werken we voor internationale opdrachtgevers. Daar zitten beroemde klanten bij. Ook fascinerend is het samenspel tussen mens en machine, tekenkamer en klantwensen. De collega’s? Die zijn net zo gedreven als ik. Het is hier gewoon een inspirerende omgeving.”

Harmen

Jaap van den Broek

Monteur

8 jaar in dienst

“Hoe meer techniek, hoe interessanter het wordt. Hoe je het ook wendt of keert, van machines gaat mijn hart sneller kloppen, in het bijzonder van de NP350 en de Ceres. Het liefst ben ik als monteur van a tot z betrokken bij een project: vanaf een machine op de tekentafel tot en met de installatie bij een klant.”

Trots
“Ik ben hier als stagiair binnengekomen en Lareka heeft indruk op mij gemaakt. Dan komt van het een het ander. Het is iedere keer een uitdaging om een machine te ontwikkelen. En het is helemaal mooi als die machine het in de praktijk doet zoals-ie het moet doen. Daar geniet ik van.”

Leuk
“Bij Lareka ontwikkelen we machines in teamverband en werken we aan de grenzen van de techniek. Ik werk in de volle breedte van het vak. En dan werk je ook aan de grenzen van jezelf.”

Jaap(1)

Jan Pieter Eijkelenboom

Servicemanager

24 jaar in dienst

“In de machinebouw is service van cruciaal belang. Als servicemanager ben ik dan ook bezig in de volle breedte van mijn vak. Dus ook met spare parts, technische ondersteuning, opleidingen en onderhoud. De kunst is om oog te hebben voor het grotere geheel en verder te kijken dan machines alleen. Zo help ik klanten om zelf oplossingen te vinden bij storingen. Dat doe ik met suggesties en ideeën. En met tact en diplomatie.”

Trots
“De combinatie van mensen en techniek ligt mij goed. Ik kan me inleven in klanten en hen begeleiden. Zo help ik bijvoorbeeld kleine chocolatiers die minder thuis zijn in de techniek maar die wel een goed product willen leveren. Die hulp wordt gewaardeerd.”

Leuk
Bij Lareka heb ik te maken met alle soorten machines. En met alle soorten mensen. Ik geniet van het contact met de opdrachtgever. Het is fijn om klanten te mogen ondersteunen in hun productie proces.

Jan Pieter

Peter Caris

Monteur-ontwikkelaar

31 jaar in dienst

“Problemen zijn er om opgelost te worden. Dat geldt in het bijzonder voor storingen aan machines. Als ze alles al geprobeerd hebben, kom ik in beeld. Als trouble shooter verhelp ik storingen, met kennis van zaken, verstand van techniek en gevoel voor klanten.”

Trots
“De maatwerkprojecten geven me veel voldoening. Van tekentafel tot montage, testen en installeren, overal kan ik mijn kennis en kunde inbrengen. Zulke projecten zijn uitdagend en iedere keer anders.”

Leuk
“Voor mijn werk ben ik de hele wereld overgereisd. Met veel plezier denk ik terug aan een project dat ik in Japan heb gedaan, in gezelschap van een tolk. Ik heb het land van de rijzende zon op een unieke manier leren kennen.”

Peter

Renée Visser

Sales-marketingassistent

7 jaar in dienst

“Als sales-marketingassistent ben ik een soort spin in het communicatieweb. Ik behandel de aanvragen die via de website binnenkomen, stuur digitale nieuwsbrieven uit en organiseer beurzen. Ik denk mee over de site en de inzet van sociale media.”

Trots
“Marketingcommunicatie heeft bij Lareka nu een eigen plek. En die positie wordt nog steeds verder uitgebouwd. We hebben de waardepropositie van het bedrijf in kaart gebracht, de huisstijl opgetuigd en de website gelanceerd. Strategisch zitten we goed op koers. Tevens maak ik deel uit van een fijn salesteam.”

Leuk
“In mijn werk ben ik continu bezig met plannen, organiseren en vooruitdenken. Het is handig als je ook kunt improviseren. Want niet alles gaat altijd volgens plan. Er zijn volop uitdagingen. Dat maakt iedere dag anders. Tel daar fijne collega’s bij op en je gaat met een lach naar je werk.”

Renee