donderdag 14 maart 2024

Het bitterzoete succesverhaal van Mellōw Chocolate: Tweedehands of nieuw gebouwde verpakkingsmachines? (video)

Bijgewerkt: dinsdag 19 maart 2024

In het hart van Denemarken heeft Mellōw Chocolate, een bean-to-bar chocoladefabriek, verpakkingsuitdagingen overwonnen met de installatie van een nieuw gebouwde BTB25 chocoladeverpakkingsmachine van Lareka. Dit succesverhaal dient als een baken voor chocolademakers over de hele wereld en benadrukt de voordelen van investeren in nieuw gebouwde verpakkingsmachines in vergelijking met tweedehands verpakkingsmachines uit de 20e eeuw.

Ongeveer twee jaar geleden stond Mellōw voor een cruciale beslissing - investeren in een oude verpakkingsmachine uit het laatste deel van de 20e eeuw of kiezen voor een nieuw gebouwde Lareka BTB25 verpakkingsmachine. In eerste instantie  investeerde ze in een oude, tweedehands inpakmachine. Echter, deze beslissing bleek een tegenslag te zijn. Talloze telefoontjes, monteurs en experts mochten niet baten want de machine heeft nooit meer gefunctioneerd. Dit hinderde het productievermogen en veroorzaakte frustratie.

Door het inzien van het belang van efficiëntie en betrouwbaarheid maakte Mellōw Chocolate een strategische verschuiving door te investeren in een nieuw gebouwde verpakkingsmachine van Lareka. Deze beslissing markeerde een keerpunt voor de chocolademakers, waardoor ze hun voortreffelijke chocoladerepen naadloos konden verpakken zonder operationele haperingen.

Een belangrijk voordeel van het kiezen voor Lareka's verpakkingsmachine is het behoud van Mellōw's originele verpakking. Deze unieke verpakking, geconstrueerd uit papier van boomschors en natuurlijke kleurstoffen op basis van kruiden, blijft behouden met de BTB 25. Vandaag de dag kan Mellōw vlekkeloos al haar repen verpakken, waardoor ze niet alleen aan hun bestaande vraag kunnen voldoen, maar zich ook kunnen voorbereiden op grotere bestellingen.

Het succesverhaal van Mellōw Chocolate dient als inspiratie voor chocolademakers over de hele wereld die overwegen om te investeren in verpakkingsmachines. De beslissing om in een nieuw gebouwde machine te investeren loste niet alleen operationele uitdagingen op maar opende ook de deuren naar schaalbaarheid.

Terwijl de wereldwijde chocolade-industrie blijft evolueren, bevestigen verhalen zoals die van Mellōw het belang van investeren in de juiste machines om het zoetste succes te garanderen.

Bekijk het volledige verhaal van Mellōw Chocolate en zijn verpakkingsmachines in de onderstaande video!