Lareka Chocolate Packaging Machines

Hier staan alle filmpjes van de machines

Repen, Tabletten, Napolitains | geautomatiseerde verpakkingsmachine

Lareka is wereldwijd de toonaangevende leverancier van chocoladeverpakkingsmachines voor premium chocoladerepen en -tabletten. Onze uitmuntendheid gaat ver terug. Al meer dan 40 jaar staat Lareka met zorg voor slimme verpakkingen. De expertise en internationale ervaring die ons team heeft opgedaan, maken dat Lareka het allemaal kan: ontwikkelen, produceren en reviseren van verpakkingsmachines volgens Europese normen. Of u nu bean-to-bar chocolade produceert in kleine batches of napolitains in grote aantallen, Lareka kan uw verpakking 'optimaliseren'.

Geflowpackte chocolade repen in karton Lareka BTB25

De Lareka BTB25 kan nu flowpacked chocoladerepen verwerken. Tot nu toe kon deze repenverpakker uitsluitend gebruikt worden voor enkelfasige folie-/folie- en papierverpakking en tweefasige kartonverpakking. Met deze upgrade kunnen flowpacked chocoladerepen door de machine worden gevoerd. De klant kan ervoor kiezen om een kartonnen doos of sleeve rond de flowpacked reep te verpakken.

Repen met toppings verpakken

Het verpakken van chocoladerepen met grove ingrediënten. De Lareka BTB25 voldoet aan de vraag van ambachtelijke chocolatiers, die bonen tot chocolade verwerken en rauwe ingrediënten aan hun chocolade willen toevoegen. Met zijn grote maatbereik en veelzijdigheid kan onze verpakkingsmachine allerlei soorten chocoladetabletten verpakken. De voordelen van de BTB25 zijn:
• Perfect voor ambachtelijk gemaakte chocoladerepen
• Groot maatbereik
• Veelzijdig, gemakkelijk en snel qua maat om te zetten

Flexibele kleine chocolade verpakkingsmachine voor tabletten en napolitains 

Lareka heeft het productassortiment van 's werelds meest veelzijdige verpakkingsmachine voor chocoladerepen uitgebreid. Het oorspronkelijke maatbereik van de machine was al groot, met een minimale maat van 25x50mm en een maximale maat van 100x200mm. Deze machine kon bijna alle formaten repen en tabletten verwerken. De vraag die we vaak kregen, ging over de verpakking van napolitains op de BTB25. Zoals bekend, hebben we succesvol gereageerd op de markt door de grenzen van het maatbereik te verleggen.

BTB25 op wielen

Onder de BTB25 kunnen wielen gemonteerd worden om zo de machine makkelijk van positie te verplaatsen. 

Deze flexibele machine verpakt een breed scala aan repen en tabletten in hoogwaardige verpakkingsstijlen.
• Perfect voor premium chocoladerepen en tabletten.
• Groot maatbereik.
• Gemakkelijke en snelle maatconversie.
• NIEUW: kartonnen verpakking.

Biologisch afbreekbare en composteerbare voedselverpakking

Heeft u altijd al nagedacht over de overstap naar duurzame verpakkingen voor uw chocolade? Of wilt u gewoon meer weten over recyclebare en composteerbare materialen? Neem contact met ons op, we delen graag onze kennis met u!

Het verpakken van chocoladerepen in kartonnen verpakkingen gemaakt van cacaoschillen

De BTB25 kan verschillende soorten verpakkingsmaterialen verwerken. Dit stelt chocolademakers in staat om te kiezen uit een lange lijst van verpakkingsmaterialen voor de binnenste laag, zoals aluminiumfolie, biologisch afbreekbare folie, transparante folie of elk ander materiaal dat vet tegenhoudt en kan worden gevouwen voor de binnenste laag. Wat betreft de buitenste laag, kunt u papier, karton en nu zelfs karton gemaakt van de resten van cacaoschillen

Chocolade met Toppings | BTB25 |

BTB25: veelzijdige chocoladeverpakkingsmachine voor kleinschalige chocoladeproductie. Deze verpakkingsmachine voor chocoladerepen is ontworpen voor gespecialiseerde bean-to-bar-chocolademakers die behoefte hebben aan een veelzijdige geautomatiseerde verpakkingsmachine voor kleinschalige productie.

De voordelen van de BTB25 zijn:
• Perfect voor ambachtelijk gemaakte chocoladerepen
• Groot formaatbereik
• Veelzijdig, gemakkelijk en snel formaat te wisselen

BTB25 voor Tony's Chocolonely | Gepersonaliseerde chocolade wikkels

Lareka heeft een BTB25 ontwikkeld voor het verpakken van gepersonaliseerde Tony's Chocolonely-wikkels. Deze BTB25 wikkelt de gepersonaliseerde papieren labels om de repen heen, die al zijn verpakt in aluminiumfolie. De computer is geïntegreerd in de machine, zodat de batch van de repen kan worden gescand (QR) en getraceerd. De inkjetprinter is geïntegreerd om de houdbaarheidsdatum en batchcode op de wikkels te printen.

BTB25 voor Jordi Roca, Casa Cacao

We zijn verheugd om met u te delen dat we de BTB25 succesvol hebben geïnstalleerd bij Casa Cacao in Girona, Spanje. Deze verpakkingsmachine zal worden gebruikt voor al hun drie soorten chocoladerepen: groot, middelgroot en mini. De Lareka BTB25 is een veelzijdige chocoladeverpakkingsmachine voor ambachtelijke productie (tot 150.000 repen per maand). Deze flexibele machine verpakt een breed scala aan repen en tabletten in hoogwaardige verpakkingsstijlen.

Eric Lamy Chocolatier | Installatie in Frankrijk

In deze video worden bean-to-bar chocoladerepen van Lamy verpakt op de BTB25: een verpakkingsmachine met een laag volume voor ambachtelijke chocoladeproductie (tot 150.000 repen per maand). Deze verpakkingsmachine verpakt een breed scala aan repen en tabletten in hoogwaardige papieren of kartonnen verpakkingen.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen! We beantwoorden graag al uw vragen over verpakkingen en verpakkingsmachines.

Installatie van de BTB25 bij Chocolatier Bernachon

Op de dag van de installatie van de BTB25 in Lyon was er een filmploeg (M6, Frankrijk) aanwezig om een documentaire te maken over ambachtelijke productiebedrijven. Wij (Lareka) hebben de beelden van M6 (Groupe M6) ontvangen en zijn daar erg dankbaar voor. De documentaire was een groot succes met meer dan 2,6 miljoen kijkers.

Chocoladereep verpakken in karton

BTB25 VOOR QUINTA DE JUGAIS (ALMA CACAU) - PORTUGAL Voor Quinta de Jugais verpakt de BTB25 de chocoladerepen in recyclebaar pergamijn papier en een hersluitbare kartonnen doos. In de eerste fase wordt het pergamijn papier om de chocoladereep gewikkeld. In de tweede fase worden de repen, nu verpakt in een omhulsel van glanzend papier, in karton gewikkeld.

LAREKA BTB25 De Lareka BTB25 is een langzame verpakkingsmachine voor ambachtelijke chocoladeproductie (tot 150.000 repen per maand). Deze flexibele machine kan verschillende repen en tabletten verpakken in hoogwaardige verpakkingsontwerpen en materialen, waarbij gelijktijdig twee lagen verpakkingsmateriaal worden gebruikt. Elk materiaal met goede barrière- en vouweigenschappen kan worden gebruikt voor de binnenste laag. De buitenste laag wordt omwikkeld met karton of (ambachtelijk) papier.

  • Groot maatbereik
  • Ideaal voor luxe en ambachtelijke chocoladerepen en tabletten
  • Formaatconversie is snel en eenvoudig
  • Kartonnen verpakking is mogelijk

Urban Cacao Succes Story

Ontdek de inspirerende reis van ambachtelijke chocolademakers, mogelijk gemaakt door de chocoladeverpakkingsmachines van Lareka!

In de eerste aflevering van "unwrapped," sluit chocolatier Hans Mekking zich aan terwijl hij de opmerkelijke overgang van Urban Cacao belicht, van het produceren van kleine batches voor Amsterdamse toeristen tot het vervullen van enorme bestellingen voor prestigieuze private label klanten. Laat je inspireren door het zoete succes van Urban Cacao en krijg diepgaande inzichten in dit Nederlandse bedrijf. Om te genieten van de heerlijke producten die in de video worden getoond of om meer te ontdekken over Urban Cacao, bezoek hun website: 🌐 https://www.urbancacao.com/nl-nl

De gloednieuwe verpakking van Pump Street Chocolate verpakken

Nieuwe toevoeging aan Lareka's verpakkingsmachine voor ambachtelijke chocolade: de Modular Sticker Unit, speciaal gemaakt voor de prachtige nieuwe verpakking van Pump Street Chocolate. Deze nieuwe felle verpakking bevat een sticker op de voor- en achterkant van de mooie roze verpakking. Kijk hoe precisie en vakmanschap elkaar ontmoeten in deze baanbrekende extra verpakkingsmachine voor chocolade!

Pump Street Chocolate: "We zijn enorm enthousiast om jullie een nieuwe evolutie voor ons assortiment chocoladerepen te brengen. Deze verandering, de grootste die onze verpakking in jaren heeft ondergaan, brengt nieuwe kleur, meer duidelijkheid en een vleugje luxe aan onze chocoladerepen, terwijl het ons unieke uitgangspunt als bakkers en chocolademakers benadrukt. We hopen dat jullie er net zoveel van houden als wij".